Butchers Coffee is intussen al meer dan 6 maanden open en boy, they are going strong!
Ik bestelde er (shame on me) nog maar recent mijn eerste cappuccino maar ben dan ook gelijk 3 dagen na mekaar terug gegaan. En dat kan ook want bij Butchers’ kan je elke dag van de week terecht voor je favoriete kop koffie.
Ken jij, net als ik, het verschil nog niet helemaal tussen een cappuccino, cortado of flat white? Aarzel dan niet om Dave of Paolo, de vriendelijke eigenaars, advies te vragen. Beiden hebben hun strepen al verdiend in het barista vak en maken je enthousiast wegwijs in hun selectie.
De bonen kiezen ze zelf uit en het branden van de bonen gebeurt door de gespecialiseerde branderij van Caffènation, waar Butchers Coffee ook het Caffènation huismerk aankoopt. Dave en Paolo willen in de toekomst hun eigen ‘Butchers Blend’ op de markt te brengen dus hou ze zeker in de gaten.
Honger? Geen probleem. Sinds kort heeft Butchers er een eigen chef bij en kan je genieten van de meest waanzinnige ontbijtjes. Zin in zoet? No prob, je kan bij hen ook terecht voor een lekkere snack à la home made bananenbrood en ander lekkers.
Butchers Coffee is gevestigd in een voormalige beenhouwerij. Hence de naam. Ook het interieur geeft hier en daar een beetje van het verleden weer. De tegels, de posters.. hoe ze het juist voor mekaar gekregen hebben om een beenhouwerij met coffee te combineren, weet ik niet maar het is er verdomd gezellig.
De inrichting is origineel en vooral leuk dat het door mannen aangepakt is. Wat stoerder mag wel eens tussen al die ‘Pinterest perfecte’ nordic interieurs.
maandag – vrijdag: 7h -18h
zaterdag – zondag: 9h – 18h
Kasteelstraat 57, 2000 Antwerpen