Kristel Raes en Nathalie Sertin, die eerder al ontbijtbar Basil & Time opstartten op het Antwerpse Zuid, namen recent Caravan over op het inspirerende Antwerpen Noord.
Zij maakten van de nieuwe Caravan opnieuw een ontbijtbar, waar iedereen zich thuis voelt.
“Eigenlijk keren we daarmee terug naar de roots van de Caravan, die ook als ontbijtbar werd opgericht en onder meer bekend werd als decor van het Njam-ontbijtprogramma Toasted! met Dominique Persoone en Dagny Ros.”
In de nieuwe Caravan kan je voortaan van woensdag tot en met zondag de hele dag door terecht voor ontbijt- en brunchgerechten. “Verwacht je vooral niet alleen aan klassieke ontbijtformules met koffie, een eitje, kaas, beleg en confituur”, zegt Nathalie. “Ontbijten staat voor ons veeleer gelijk aan een gevoel: genieten van eenvoudige maar verse en smaakvolle gerechten in een huiselijke, gezellige sfeer. Je kan bij ons dus evengoed terecht voor een tosti met gerookte zalm of rode biet en feta, een broodjes met zelfgemaakt gehaktbrood en verse pickles of een oosters noedelsoepje.”
Lekker zondigen
In grote wereldsteden als New York, Londen en Barcelona zijn ‘breakfast bistro’s’ al langer een hype. Hoopt Caravan mee op die trein te springen? “Als het onze ambitie was om hip te zijn, vrees ik dat we iets meer de ‘gezondheidskaart’ hadden moeten trekken”, legt Kristel uit. “We werken weliswaar veel met vers fruit en groenten, en we hebben een uitgebreid aanbod aan slaatjes en havermoutgerechten, zowel zoet als hartig. Maar evengoed kan en mag je bij ons eens lekker zondigen. Zoals dat hoort op zondagmorgen. Met fluffy pancakes, krokant spek, gekarameliseerde appeltjes en zelfgemaakte appelsiroop bijvoorbeeld. Of met wentelteefjes van chocoladebrood, banaan en zelfgemaakte toffee.”
Huisgemaakte ketchup
Bij de Caravan ligt de klemtoom op huisgemaakte gerechten – “met veel liefde bereid” – en een persoonlijke bediening. “Uiteraard is het belangrijk dat mensen bij ons lekker kunnen eten, maar we willen ook dat ze buitenstappen met een goed gevoel”, zegt Nathalie. “Zowat alles wat je bij ons kan krijgen, hebben we zelf gemaakt. Van de chocopasta over de confituren en chutneys, tot en met de frisdranken, iced teas en zelfs de ketchup. Dat betekent ook dat we perfect weten wat er in onze producten zit, en rekening kunnen houden met ieders persoonlijke smaak.”
Picknicken in Park Spoor Noord
Caravan ligt aan de rand Park Spoor Noord, de perfecte plek voor een picknick: lekker romantisch met zijn tweetjes, gezellig met het hele gezin of gewoon genieten met een hele bende. Je kan daarom bij de Caravan ook picknickmanden bestellen. “Onze manden zijn gevuld met hoevebrood, croissants, kaas, charcuterie, zelfgemaakte chutney en humus, een quinoaslaatje, yoghurt, vers fruit, cake en homemade iced tea”, vertelt Kristel. Gewoon een dagje op voorhand bellen en dan vooral … genieten.
maandag: gesloten
dinsdag: gesloten
woensdag: 08u00 – 15u30
donderdag: 08u00 – 15u30
vrijdag: 08u00 – 15u30
zaterdag: 09u00 – 15u30
zondag: 09u00 – 15u30
+32 3 2976852
mail: decaravan@telenet.be